Buslijn 104 weer terug bij Connexxion

Na een afwezigheid van een aantal jaren komt buslijn 104 weer terug. De bus die rijdt van Woerden CS naar Nieuwegein stadscentrum, gaat per 12 december 2011 weer rijden. Op aandringen van de gemeenten Montfoort, IJsselstein en Nieuwegein heeft Connexxion besloten de lijn weer in ere te herstellen. De Nieuwegeinse wethouder Hans Reusch zal de buslijn aanstaande maandag 12 december op een feestelijke manier officieel openen samen met zijn collega’s uit de omringende gemeenten.

De terugkeer van de bus is voor de gemeente Montfoort een belangrijke mijlpaal. Door lijn 104 door te trekken naar Nieuwegein worden Woerden en Nieuwegein weer rechtstreeks met elkaar verbonden. Wethouder Hans Reusch van Nieuwegein: “Voor de mensen die regelmatig reizen naar Nieuwegein, IJsselstein Benschop of Lopik is dit een grote verbetering in het openbaar vervoer in de regio Lopikerwaard. Zij hoeven niet meer helemaal via Utrecht om te reizen, maar kunnen de directe buslijn 104 naar Nieuwegein pakken. Dat betekent een behoorlijke tijdswinst en reizen met het openbaar vervoer in plaats van individueel in de auto is natuurlijk ook goed voor het milieu.” Wethouder Thijs de Jong van IJsselstein vult aan: “En winkelend publiek kan doordeweeks van de bus gebruik maken om met de bus te reizen naar de binnenstad van IJsselstein of Cityplaza in Nieuwegein. Kortom: een feestelijk moment!”

Inwoners die maandag 12 december op de bus van 11.01 uur bij de halte Kasteelplein in Montfoort, richting Nieuwegein staan te wachten, worden daarom door wethouder Jonkers voorzien van koffie en wat lekkers. Wethouder Jonkers zal vervolgens in de bus stappen en meegaan naar IJsselstein. Daar stapt wethouder Thijs de Jong op de bus. Samen rijden ze naar Nieuwegein, waar wethouder Hans Reusch de bus opwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk