‘Busje komt zo’

Op het kantoor van het Nationaal Ouderenfonds in Bunnik is op 20 oktober door de directeur van het Nationaal Ouderenfonds de heer Romme en de projectleider van de stichting Gein Express de heer Rietveld het contract ondertekend voor de BoodschappenPlusbus. De Gein Express gaat in het voorjaar 2012 rijden, voor Nieuwegein zal het accent liggen op de “Plus”. Het doel van dit project is om ouderen in Nieuwegein die soms beperkt zijn in hun mobiliteit, zich eenzaam voelen en bovendien weinig sociale contacten hebben samen met andere ouderen te laten genieten van een dagje uit. Momenteel rijden in heel Nederland al zestig bussen.

Het Nationaal Ouderenfonds stelt de bus beschikbaar, maar om het project te laten slagen is geld en zijn vrijwilligers (chauffeurs en begeleiders) nodig. Voor het zoeken van vrijwilligers heeft de stichting inmiddels contact met de vrijwilligersbank in Nieuwegein. Ook gaat de stichting zich presenteren op de COSBO-dag in de Rank en zal de stichting deelnemen aan de Beursvloer, beide activiteiten zijn op 27 oktober a.s.

Draagt u dit project een warm hart toe en wilt u dit initiatief tot een groot succes maken, dan kunt u zich als vrijwilliger aanmelden. Voor aanmeldingen en informatie kunt u contact opnemen met Harry Rietveld: tel. 06-41779258.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk