Buschauffeuse geslagen

Een buschauffeuse werd op maandagmiddag 31 oktober mishandeld door een agressieve fietser. Rond 17.30 uur reed een 59-jarige buschauffeuse met een harmonicabus over de Structuurbaan. Ter hoogte van de Blauwe Brug wilde zij rechtsaf de Utrechtsestraatweg op rijden. Zij zag een fietser naderen, stopte, maar toen de fietser ook stopte, trok zij op. De fietser reed vervolgens toch door, waardoor de chauffeuse erg schrok en vol in de remmen moest. Meerdere passagiers hadden de nodige moeite om te blijven staan.

Iets verderop haalde de buschauffeuse de fietser in en claxonneerde uit boosheid. Bij de Taludweg moest de bus stoppen voor een paaltje. De fietser haalde de bus in, klopte op de busdeur om verhaal te halen. Toen de chauffeuse niet opendeed, liep de man om. Het raam aan die kant stond open. Hij pakte de jas van haar beet, trok die naar buiten en gaf de chauffeuse een klap in het gezicht. Enkele passagiers stapten vervolgens uit en pakten de verdachte, een 44-jarige man uit Vleuten, beet.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Zij hielden de verdachte aan. De chauffeuse deed aangifte van mishandeling. Zij liep licht letsel in haar gezicht op. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk