Burgernet vraagt om hulp aan de leden in Nieuwegein

De Burgetnetleden dragen bij aan een veilige woonomgeving in Nieuwegein. Via Burgernet kunt u nieuwsbrieven of informatie over buurtonderzoeken ontvangen en krijgt u meldingen als de politie uw hulp nodig heeft. Zo houden de leden, samen met politie de gemeente Nieuwegein veilig.

Nu de Coronamaatregelen versoepelen en we weer meer mogen doen, gaan dieven er ook vaker op uit. Dieven gaan steeds professioneler en sneller te werk. Hierdoor vallen verdachte situaties minder snel op. Het is daarom des te belangrijker om alert te blijven op verdachte situaties in uw buurt en 112 te bellen als u een situatie niet vertrouwt! Denk aan vreemde auto’s of personen in uw wijk die zich apart gedragen.

De politie houdt samen met de gemeente toezicht op de veiligheid en leefbaarheid in de wijk maar ook de inwoners uit Nieuwegein kunnen hierbij helpen! Veel bewoners hebben tegenwoordig een camera in of rond hun huis hangen om dieven af te schrikken en eventuele daders vast te leggen op camera. Naast het afschrikkende effect leggen de camera’s natuurlijk allerlei beelden vast. De politie wil graag weten waar deze camera’s hangen in de buurten en wijken.

Als er een incident heeft plaatsgevonden in een buurt zoals een woninginbraak of autokraak dan kan de politie op de kaart kijken of er camera’s zijn die mogelijk iets vastgelegd hebben van de daders. Zij kunnen vervolgens contact opnemen met de eigenaar van de camera om de beelden op te vragen. Door uw camera aan te melden op ‘Camera in Beeld’ helpt u mee met het oplossen van misdrijven in uw buurt!

U kunt de politie helpen door uw camera aan te melden via de site van de politie onderin dit bericht. Uw gegevens zijn alleen te raadplegen door medewerkers van de politie en zijn niet openbaar. De politie kan niet meekijken met uw camera. U geeft met het aanmelden alleen aan waar uw camera hangt en welk deel van de straat of buurt wordt opgenomen door de camera. Meld hier uw camera aan en lees hier meer over het project ‘Camera in Beeld.’

Onderstaande auto is bijvoorbeeld afgelopen nacht gestolen aan de Rembrandthage in de wijk Galecop. Camerabeelden kunnen er bij toedragen dat de dieven gevonden worden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren