Burgernet breidt uit met Burgernetmail

Houten, Nieuwegein en Vianen – De inzet van Burgernet wordt vanaf maandag 14 maart uitgebreid met e-mailberichten in Houten, Nieuwegein en Vianen. Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties en die kunnen daar direct op reageren. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk.

Deelnemers van Burgernet ontvangen zoekacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Vanaf 14 maart wordt hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails worden verstuurd na een woninginbraak. Als er in de buurt wordt ingebroken, ontvangen die Burgernetdeelnemers een e-mail met het verzoek om te reageren als zij informatie hebben over de woninginbraak. In de mail worden ook tips gegeven hoe een woninginbraak te voorkomen is. In de toekomst kan de Burgernetmail ook worden ingezet voor andere incidenten dan woninginbraak.

Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een vermist persoon of een verdachte van een misdrijf met de vraag mee uit te kijken. In een aantal gemeenten is daar nu Burgernetmail aan toegevoegd. Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans op succesvolle acties. Aanmelden kan via de website van Burgernet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk