Burgemeester van Nieuwegein schrijft brief aan alle kinderen van Nieuwegein

Beste kinderen van Nieuwegein,

Jullie zien en horen natuurlijk ook heel veel over het coronavirus. Het is een heftige tijd met elke keer weer nieuwe maatregelen. Heel veel gaat opeens anders dan anders: je mag niet naar school, je kunt niet zomaar naar opa en oma en je sportclub is dichtgegaan. Misschien baal je ervan dat het Songfestival niet doorgaat dit jaar of dat het EK voetbal wordt verplaatst. Of je had je verheugd op een verjaardagsfeestje dat nu is afgezegd. En je weet ook niet wanneer je weer naar school kunt en met je vrienden kunt zijn.

Ik kan me voorstellen dat jullie je zorgen maken en het heel spannend vinden. Weet in ieder geval dat er heel veel grote mensen hard aan het werk zijn om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen ziek worden en dat alles weer normaal wordt.

Zelf kun je ook helpen om ervoor te zorgen dat het virus zich zo min mogelijk verspreidt. Wat kun je doen?

 • Was je handen regelmatig
 • Als je met je vrienden bent, houdt dan minstens anderhalve meter afstand van elkaar
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Blijf in ieder geval thuis als je verkouden bent of je niet lekker voelt. Als je gezond bent, kun je gelukkig gewoon buiten spelen. Er zijn in Nieuwegein veel pleinen en parken waar dat kan. Doe dat ook vooral, want ik kan mij voorstellen dat je niet blij wordt van een hele dag binnen zitten. Speel dan wel in kleine groepjes en blijf op anderhalve meter afstand van elkaar.

Ik vraag jullie om te luisteren naar de adviezen van de deskundigen, zoals de ministers en het RIVM (daar werken mensen die heel veel weten van virussen). Als jullie vragen hebben, stel deze dan ook! Aan jullie papa en mama of via de computer aan jullie juffen en meesters. Zij kunnen jullie meer vertellen. En vertel je ouders dat zij op de website van de gemeente veel informatie over het virus kunnen vinden.

En als je wilt, kun je misschien iets extra’s doen voor mensen in Nieuwegein die nu de deur niet uit durven en misschien eenzaam zijn. Of voor de mensen in Nieuwegein die in de zorg werken en het nu heel zwaar hebben.  Misschien kun je een mooie tekening maken, koekjes bakken of een zelfgemaakte kaart sturen. Wees vooral creatief, maar vergeet natuurlijk niet om afstand te houden.

Doe in ieder geval allemaal voorzichtig! Niet alleen voor jezelf, maar ook mama, papa, opa, oma en alle andere mensen om je heen. Laten we extra lief voor elkaar zijn in deze moeilijke tijd. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, wordt alles straks weer normaal. Ook in Nieuwegein!

Jullie burgemeester,
Frans Backhuijs

3 thoughts on “Burgemeester van Nieuwegein schrijft brief aan alle kinderen van Nieuwegein

 1. Marja

  Maar mp wil geen lockdown, we moeten allen ziek worden. Dus wat hebven de regeks dan voir zin. Zie mensen met mondkappen en handschoenen boodschappen doen. Vraag is dan zijn ze besmet? Dan horen ze thuis, doen ze uit voorzorg kweken ze angst. Wil duidelijkheid, want diegene houden geen afstand, ze doen waar ze goed in zijn hamsteren. Telefoon aan hun oor. Dus wat maak je hen nou? Wil dat dit gecontroleerd word en getolereerd word. Wij hebfen ook recht om boodschappen te doen bet als zij. Ik dpray mijn handen ooj in en was ze thuis goed. Kom op burgeneester. Wat wilt u nu?

  1. Gijs

   Ik ga alleen even in op de zin van de regels.

   Er zullen veel mensen ziek worden, voordat er een vaccin komt.

   Aangezien het coronavirus hele erge klachten geeft bij meer mensen dan bij het griepvirus, krijg je dat er meer mensen opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

   Ook zullen er meer mensen zijn die het niet overleven als ze niet beademd kunnen worden.
   Ook van diegenen die beademd worden, sterven er redelijk wat.

   We hebben te weinig beademingsapparatuur als er te snel teveel mensen ziek worden. Diegenen die beademd moeten worden en niet sterven, liggen al snel 4 weken aan de beademing.

   Om dus te zorgen dat er niet te snel coronazieken bij komen, hebben we die regels. Om dus te voorkomen dat alle ziekenhuizen van Nederland het niet meer aan kunnen.

   In Brabant kunnen ze het al niet meer aan.

 2. gijs

  Ik vind het heel goed dat ze het niet door laten gaan.
  Ik heb ouders en familie in Uden, waarvan 1 er twee zeker corona hebben.
  Ik voel me vreselijk machteloos, want ik kan niets voor ze doen.
  Ik wens niemand die angst die we nu hebben en hoop zo erg dat mensen het hier in Nieuwegein serieus nemen en zich houden aan de maatregelen.

  Alstublieft. Probeer het virus mee in te dammen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren