Burgemeester sluit pand aan de Utrechthaven voor zes maanden

Burgemeester Frans Backhuijs heeft vandaag besloten om het bedrijfspand aan de
Utrechthaven 4 te Nieuwegein per direct te sluiten. De aanleiding hiervoor is de vondst van een hennepkwekerij-/stekkerij en gedroogde hennep op 5 maart jl.. De sluiting is vandaag ingegaan voor de duur van 6 maanden. Eind februari dit jaar sloot de burgemeesters ook al een pand aan de Overijsselhaven in verband met een hennepkwekerij.

In het pand aan de Utrechthaven hadden de huurders een kwekerij gebouwd die verstopt was achter een ‘valse’ muur. In de verborgen ruimte stonden 515 hennepplanten die in beslag zijn genomen. Ook lag er al geoogste hennep van in totaal ruim 32 kilo. Ook dit is in beslag genomen. Na onderzoek kon een 36-jarige man uit Houten als verdachte worden aangehouden. Hij zit vast. Al het hennep en de apparatuur zijn vernietigd. De hennep is meer dan 100.000 euro waard.

De hennepkwekerij aan de Utrechthaven

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren