Burgemeester Marijke van Beukering opent kindcentrum voor Rijnhuizen

Nieuwegein is een kindcentrum rijker. Maandagochtend opende burgemeester Marijke van Beukering ’t Hof van Rhijnhuysen, dat nu nog in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg gevestigd is. Onder toeziend oog van ouders, leerlingen en mascotte Robin Robijn, onthulde de burgemeester samen met de twee jongste leerlingen het nieuwe logo van het kindcentrum, en heropende ze daarmee het gebouw waar tot afgelopen schooljaar basisschool ZuiderKroon gevestigd was.

kindcentrum

Kindcentrum ’t Hof van Rhijnhuysen bestaat uit een openbare basisschool van Stichting Robijn en kinderopvang van Kind&Co. Beide organisaties zijn erg blij met de mooie samenwerking die zij zijn aangegaan. Silvia van Est van Kind&Co stak haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Ik heb zelden een team gezien dat met zoveel energie en enthousiasme een mooi nieuw concept heeft opgezet”, zei ze tijdens haar toespraak voorafgaand aan de opening.

Ondanks alle huisvestingsperikelen in de wijk Rijnhuizen, besloten Robijn en Kind&Co niet langer te wachten met de opening van het kindcentrum. “We zijn enorm enthousiast over alle plannen die we met het kindcentrum hebben en wilden niet langer wachten met de uitvoering daarvan,” vertelt Martijn Bakker, directeur van de basisschool. “Bovendien vinden we het belangrijk dat de bewoners van de wijk Rijnhuizen hun kinderen nu al kunnen inschrijven op de kinderopvang en de basisschool die over enige tijd in hun wijk gevestigd is.”

Wanneer het kindcentrum naar de wijk Rijnhuizen kan verhuizen is nog niet exact bekend, de gemeente neemt daar de komende maanden verder beslissingen over. “Tot die tijd maken we er in Fokkesteeg al de mooiste school van Nieuwegein, Nederland, Europa of de wereld van, want zoals we op ‘t Hof van Rhijnhuysen zeggen… De wereld ligt aan je voeten”, aldus Sylvia van Est en Martijn Bakker.

kindcentrum

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk