Katern

Burgemeester opent 22 mei Galecop Golf

Op zondag 22 mei aanstaande wordt in Nieuwegein Golfbaan Galecop geopend. De nieuwe golfbaan telt 18 holes, waaronder drie PAR 4 holes en vijftien PAR 3 holes. Burgemeester Frans Backhuijs zal die dag de opening verrichten.

Eigenaar Arthur Simons: ‘Negen korte holes zijn puur gericht op de techniek van het korte spel. De tweede negen holes hebben meer lengte en vijverpartijen en smalle fairways. Door deze combinatie kunnen zowel golfers zonder vaardigheidsbewijs als gevorderde golfers hier prima uit de voeten.’

De filosofie van Simons is simpel: ‘Golf is voor iedereen en je hoeft er echt niet een hele dag voor uit te trekken. Vaak heb je geen tijd om op een A-baan negen of 18 holes te spelen. Door de opzet van Galecop Golf – 18 korte uitdagende holes – kun je ook na het werk nog een leuke ronde golf spelen.’

De laagdrempeligheid van Galecop-Golf past volgens initiatiefnemer Simons goed in het Nieuwegeinse beleid om iedereen te kunnen laten sporten. Burgemeester Frans Backhuijs onderstreept dit door zijn aanwezigheid op zondag 22 mei van 12.00 uur tot 13.00 uur. In dat uur verricht hij de officiële openingshandeling.

Tussen 13.30 en 15.00 uur zijn er clinics door de Galecop Golf School onder leiding van golfpro Margriet Kragten, demo’s met swinganalyse en wedstrijdjes waaraan iedereen kan meedoen. Galecop Golf is gevestigd aan Sportpark Galecop 10, nabij de JSV velden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk