Burgemeester Frans Backhuijs start ‘Red Nose Day’ Anna van Rijn

Op vrijdag 20 december aanstaande om 09.00 uur geeft burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein het startschot voor de ‘Red Nose Day’ van het Anna van Rijn college.

‘Red Nose Day’ is een jaarlijks evenement onder de leerlingen. De opbrengst gaat naar een bevriende school in Namibië, de Rundu Secondary School. Het opgehaalde geld is bestemd voor wezen, tienermoeders en kwetsbare kinderen.

Dit keer wordt het startschot gegeven door de burgemeester omdat zowel het Anna van Rijn college als de stedenband met Nieuwegein en Rundu 25 jaar bestaat. De vriendschap tussen beide scholen bestaat 10 jaar en de opbrengst van de ‘Red Nose Day’ gaat ook al 10 jaar naar de Secondary School.

Volgend jaar tijdens de voorjaarsvakantie gaat er in het kader van dit jubileum een groep leerlingen naar de Secondary School in Rundu, onder begeleiding van een leerkracht van het Anna van Rijn college en een lid van de werkgroep Rundu. De werkgroep Rundu geeft invulling aan de stedenband door voorlichting te geven aan scholen, het stimuleren van mondiale bewustwording en het begeleiden van projecten in Rundu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren