Burgemeester Frans Backhuijs sluit drugspand in Merwestein

Een woning aan de Leemwal in de Nieuwegeinse wijk Merwestein wordt drie maanden gesloten op last van de burgemeester. De gemeente gaat ervan uit dat in het huis drugs werden verkocht.

Begin dit jaar deed politie een inval in de woning. Daarbij werd de bewoner van het pand aangehouden. In de woning lagen drugs. Ook werden er vuurwapens en munitie aangetroffen in de berging.

De gemeente meent dat er sprake is van een ernstige situatie waarbij er een verstoring van de openbare orde teweeg is gebracht. ‘We willen een eind maken aan de rol die de woning vervult bij de handel in drugs en mogelijke criminaliteiten en herhaling voorkomen’ aldus Backhuijs.

De gemeente Nieuwegein zet samen met politie in om het handelen en gebruiken van drugs in de gemeente terug te dringen. Dit moet de veiligheid en gevoelens van veiligheid voor inwoners vergroten.

Inwoners kunnen hier ook bij helpen. Vermoedt u dat er sprake is van criminele activiteiten? Meldt dit dan anoniem en veilig via de website van Meld Misdaad Anoniem of via 0800 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren