Burgemeester Backhuijs zal een bijzonder fotokunstwerk openen

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein zal zaterdag 16 september a.s. een bijzondere fotokunstwerk openen over De Fokkesteeg in de wijk Fokkesteeg. Dit zal om 15.00 uur gebeuren bij de ingang van het fietspad bij de bushalte aan de Jutphasestraatweg.

Het Fokkesteeglaantje in Nieuwegein is van oudsher één van de belangrijkste toegangswegen tot landgoed Oudegein en kent een rijke historie. Zo is het bedoelde laantje al ruim duizend jaar oud. Tegenwoordig is De Fokkesteeg nog steeds een mooie laan voor voetgangers en fietsers.

Langs het laantje zijn borden met foto’s en historische informatie geplaatst en in de daarop aansluitende Oudegeintunnel is het thema op de borden het heden en verleden van dit gebied te zien. Via een QR code met een mobieltje kan nadere informatie over de historie worden opgezocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren