Burgemeester Backhuijs steunt het Reumafonds

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein heeft de eerste donatie in de collectebus van het Reumafonds gedaan. Directeur Lodewijk Ridderbos van het Reumafonds kwam daarvoor graag naar Nieuwegein. De jaarlijkse collecte is van 16 t/m 21 maart. Met de collecteopbrengst wordt onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma gefinancierd.

Elk jaar in maart zijn zo’n 60.000 vrijwilligers in touw voor het Reumafonds. Tijdens de collecteweek proberen zij zoveel mogelijk voordeuren langs te gaan om geld op te halen. Lodewijk Ridderbos: ‘Alle medewerkers van het Reumafonds doen mee met de collecte. Ik ga elk jaar naar een andere provincie en nu hebben we voor Utrecht gekozen. Graag kwam ik naar Nieuwegein om de burgemeester als eerste de collectebus aan te bieden.’

Behalve de burgemeester komt ook korfbalvereniging KOVENI in actie voor het Reumafonds. Op dinsdagavond 17 maart gaan een aantal jeugdleden collecteren in de wijk Hoog Zandveld. Wie het Reumafonds tijdens de collecteweek wil helpen, kan contact opnemen met 020- 589 64 71 of mailen naar: vrijwilligers@reumafonds.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk