Burgemeester Backhuijs opent SAiN-festival

Aankomende zaterdag 19 september zal in Nieuwegein het eerste Festival Mooi Afrika! gehouden worden. Een feest voor iedereen met een hart voor Afrika. Mooi Afrika! is een festival van Stichting Afrika in Nieuwegein (SAiN). Met support van de jongeren in the Pit vinden zaterdag allerlei activiteiten plaats: een schilderijen-expositie, kinderprogramma, djembéworkshop, dans en thema. Er is een show van traditionele kleding, dus: trek je mooie kleren aan uit je eigen land en laat je zien op de Cat Walk.

De entree is gratis, evenals koffie/thee en voor kinderen limonade. Alleen wie binnenkomt tussen 14.00 uur en 15.00 uur krijgt bonnen voor gratis hapjes. Op=Op. ’s Avonds is er muziek door een internationaal bekend Nieuwegeinse gitarist; Watondo Matondo & Friends, djembé spelers, zangers en dansers. Niet alleen uit Afrika!

Stichting Afrika in Nieuwegein (2014) vindt dat de Afrikaanse inwoners van Nieuwegein en hun kwaliteiten veel meer zichtbaar mogen zijn. Het festival met expositie en optredens biedt daarvoor een podium.

SAiN organiseert dit jaar ook een tiental ontmoetingen met een thema. Mogelijk gemaakt door de inzet van vrije tijd en financiële steun van de Rabobank. Bijvoorbeeld over heimwee en je thuis voelen, de betekenis van verhalen, geheimen, verjaardag vieren en rolpatronen (mannen kookten voor vrouwen). Zo draagt SAiN bij aan meer contact en uitwisseling tussen Nieuwegeinse inwoners uit allerlei culturen. Waar je ook vandaan komt, bij SAiN ben je thuis!

Het festival vindt plaats in het voormalig buurthuis Feniks aan de Nedereindseweg 401 en duurt van 14.00 uur tot 22.00 uur. Om 15.00 uur komt burgemeester Backhuijs speciaal om het festival te openen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren