Burenhart, de Vrouwenclub en Buddy to Buddy vinden elkaar tijdens Iftar

Dinsdagavond 26 maart jl. vond er in Gezondheidshuis De Componist aan de Diepenbrocklaan een Iftar plaats. Deze Iftar, een maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang, werd georganiseerd door Burenhart, in samenwerking met de Vrouwenclub.

Iftar

Omdat Burenhart als slogan ‘met elkaar, voor elkaar’ heeft, en het samen verbreken van het vasten tijdens de Ramadan hiervoor een perfecte aanleiding biedt, heeft Burenhart in samenwerking met de Vrouwenclub, voor de Iftar van deze avond een aantal nieuwe Nieuwegeinse inwoners van Buddy to Buddy, samen met hun buddy’s, hiertoe uitgenodigd.

‘Door op een ontspannen en gezellige manier met elkaar de maaltijd te delen, hebben we elkaar niet alleen ontmoet; er ontstonden ook nieuwe verbindingen, Deze vorm van samenzijn verbroedert niet alleen, het laat inwoners ook kennismaken met elkaars cultuur. Immers, iedere gast die aanwezig was heeft een eigen afkomst, achtergrond en verhaal!’ aldus Burenhart.

‘De drie mooie organisaties, die allen tot doel hebben mensen met elkaar te verbinden, er voor een ander te zijn en te zorgen dat men zo min mogelijk alleen hoeft te zijn, hebben elkaar door deze gemeenschappelijke doelen dan ook op een inspirerende manier gevonden. Met de kennis en ervaring van iedere organisatie op z’n eigen gebied, maar samen elkaar versterkend, leverde dit een avond vol lekker eten, gezelligheid en ontspanning op, waardoor alle deelnemers met zeer veel plezier op kan worden teruggekeken.’

Wil je meer informatie over Burenhart en de Vrouwenclub stuur dan een e-mailtje naar: burenhart@gmail.com en voor Buddy to Buddy Nieuwegein naar: nieuwegein@buddytobuddy.nl.

Buddy to Buddy Nieuwegein is sinds 7 februari 2024 gestart in Nieuwegein. Momenteel zijn er 23 buddy-koppels (46 buddy’s) die elkaar al vier maanden lang elke week ontmoeten. Tijdens deze ontmoetingen organiseren zij met de hele groep buddytalk momenten (intervisie momenten) en buddycafé bijeenkomsten (spelletjes, samen eten, iets leuks doen met elkaar).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk