Burendag 2014

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt, in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op 27 september. Bouwspeeltuin Jeugdland heeft Kledingbank 4 Nieuwegein en Repair Café uitgenodigd om samen Burendag te vieren en iets goeds doen voor elkaar en de inwoners van Nieuwegein.

Stichting Kledingbank 4 Nieuwegein, kortweg K4N, is een organisatie die als doelstelling heeft ervoor te zorgen dat mensen met een minimum inkomen kunnen besparen op de kosten van de aanschaf van kleding en huishoudelijk textiel. Inwoners van Nieuwegein kunnen op 27 september K4N met allerlei materialen ondersteunen. Zij hebben op dit moment vooral behoefte aan beddengoed, handdoeken, washandjes, kinderjassen en herenschoenen, maar zijn ook erg geholpen met Senseo koffie, wc papier, wc reiniger, allesreiniger, rollen vuilniszakken, big shoppers en bananendozen met een deksel. Ook een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld. Daarvoor zullen zij een donatie potje neer zetten. Wij denken dat het voor iedereen mogelijk is om de Kledingbank 4 Nieuwegein te helpen. Meer informatie over K4N vindt u op www.kledingbank4nieuwegein.nl

Tijdens deze Burendag geeft het Repair Café een cursus bandenplakken voor kinderen. Alle kinderen die meedoen ontvangen een cursusboekje en een diploma.
Wat doe je met spullen die kapot zijn? Weggooien? Mooi niet! Repareer het samen in het Repair Café. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen.
Een Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Het Repair Café wil laten zien dat samen repareren eigenlijk heel leuk en best gemakkelijk is. Daarnaast bespaart het repareren van spullen veel geld en kostbare grondstoffen en draagt het bij aan de beperking van de CO²-uitstoot. Het volgende Repair Café is op zaterdag 4 oktober in het MEC (Natuurkwartier) Praktische informatie (bereikbaarheid, parkeren), kijk op repaircafe.nl/nieuwegein

De doelstelling van Bouwspeeltuin Jeugdland is om kinderen t/m 13 jaar en hun ouders of verzorgers een speel- en ontmoetingsplek te bieden. Wij zijn een mooie groene speeltuin in het zuiden van Nieuwegein. Wij organiseren een rommelmarkt waarvan de opbrengst in de spaarpot voor een klimtoestel gaat. Heeft u nog goede spullen die wij mogen hebben en verkopen, dan kunt u die op 27 september vanaf 10.00 uur op Jeugdland brengen. De kinderen kunnen lekker spelen op een springkussen, die belangeloos beschikbaar is gesteld door ‘Springkoning’ (www.springkoning.nl). Meer informatie over Bouwspeeltuin Jeugdland vindt u op www.jeugdlandnieuwegein.nl.

Voor Burendag heeft Jeugdland, Kledingbank 4 Nieuwegein en het Repair Café uitgenodigd. U kunt repareren, kopen, doneren, spelen en ontmoeten op 27 september van 13.30 tot 16.30 uur op het terrein van Bouwspeeltuin Jeugdland, Helmkruid 1 in Nieuwegein.

Iedereen is van harte welkom. Koffie, thee en limonade staan klaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk