Katern

BuitenWijs zoekt vrijwilligers

De vrijwilligers van BuitenWijs bezorgen veel schoolkinderen een onvergetelijke natuurervaring. Elk jaar zijn er meer scholen die buitenlessen aanvragen bij BuitenWijs in het Milieu Educatief Centrum (MEC) aan de Geinoord in Nieuwegein.. Daarom is BuitenWijs op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons mee willen helpen de kinderen te begeleiden in de natuur.

BuitenWijs is het samenwerkingsverband van de gemeente Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur- en milieueducatie. BuitenWijs verzorgt voor alle basisscholen van de vier gemeenten lessen over natuur en milieu in de klas én buiten, middenin de natuur. Voor de buitenlessen zoeken wij natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de eigen woonomgeving met kinderen te werken. Kennis van de natuur is niet noodzakelijk, betrokkenheid met natuur wel.

De vrijwilligers begeleiden minimaal twee keer per maand een buitenles. Deze buitenlessen starten in de maand april en eindigen in september of oktober. De buitenlessen worden gegeven in mooie natuurterreinen zoals het Oerlemansbosje in Lopik, het IJsselbos in IJsselstein, de Hooge Landen in Nieuwegein en Nieuw Wulven in Houten. De cursus vindt plaats op vier woensdagochtenden vanaf 9.15 uur tot uiterlijk 11.30 uur. De data zijn: 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart en 8 april. Deze cursus is kosteloos en vindt plaats in het MEC in Nieuwegein.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u bellen met Kees van Wegen op telefoonnummer 030 6034672 of stuur een mail sturen naar buitenwijs@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk