Buitenlandse reizen leerlingen Cals College gaan voorlopig niet door vanwege Coronavirus

Begin deze week zijn de ouders van de leerlingen op het Cals College in Nieuwegein geïnformeerd over de besmetting van twee van de leerlingen met het Coronovirus. Beide leerlingen zijn niet op school geweest en zullen de school niet bezoeken zolang dat nodig is. ‘Omdat beide leerlingen voor de vakantie geen klachten hadden, is er geen risico op besmetting. Er zijn daarom geen maatregelen nodig voor de school. Leerlingen kunnen gewoon naar school.’ Zo laart de directie van het Cals College in Nieuwegein weten op haar website.

Het RIVM heeft het advies voor de eerder genoemde gemeentes in Italië uitgebreid tot geheel Noord-Italie. ‘Mocht u en/of uw kind daar op vakantie zijn geweest en nu last hebben van ziekteverschijnselen, dan raadpleegt u eerst de huisarts. Bezoek aan de lessen is pas mogelijk na contact met de rector van de school. Dat is voor het Cals College in Nieuwegein de heer Jeroen Kwaaitaal.

Kwaaitaal: ‘In de komende periode staat er een aantal buitenlandse reizen, uitwisselingen en stages (5 tto) gepland. Vandaag zou een 3e klas naar Madrid gaan. Deze uitwisseling is afgelast. Over de buitenlandse reizen die daarna plaatsvinden, nemen we op een later moment een beslissing. We houden daarvoor de ontwikkelingen in de gaten en zullen betrokken leerlingen, ouders en medewerkers tijdig informeren. Wij beseffen dat het voor de leerlingen een domper is als een reis niet kan doorgaan, maar we nemen geen risico’s als het gaat om de gezondheid van onze medewerkers en onze leerlingen.’

One thought on “Buitenlandse reizen leerlingen Cals College gaan voorlopig niet door vanwege Coronavirus

  1. Gerard

    Als ze nou al dat geld voor die reizen eens zouden besteden aan onderwijs, dan zouden ze niet zo hoeven te zeuren over geld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren