Katern

Brulboeien treden op tijdens Werfdagen

Op zaterdag 2- en zondag 3 september beginnen in Vreeswijk weer de Septemberdagen. Zo wordt op zaterdag 2 september voor de 8ste keer de Authentieke Dag georganiseerd. Dit jaar zullen weer vele prachtig gepoetste juweeltjes op wielen, en hun trotse eigenaren, rondom de Oude Sluis in Vreeswijk te bewonderen zijn. In de ochtend staan ze voor vertrek klaar en om 10.00 uur zullen ze van start gaan voor een toertocht. Dit jaar is in samenwerking met de Museumwerf voor het Franse Thema ‘Bienvenue in Vreeswijk!’ gekozen.

Gedurende het hele weekend vinden op de Museumwerf weer de Werfdagen plaats. Er zijn diverse activiteiten. Zo kunt u onder meer zelf aan de slag bij het oer-Franse spel pétanque, gespeeld onder leiding van de Nieuwegeinse Pétanquevereniging. De Franse keuken is wereldberoemd. Daarom is er culinair ook e.e.a. te beleven. Wat dacht u van crêpes, versgebakken op een échte oude scheepscombuis?! Natuurlijk zijn er ook nog diverse andere Franse lekkernijen.

Het Vreeswijkse zeemanskoor De Brulboei laat zich tijdens de Werfdagen weer horen. Op 2 september zingt het koor tussen 13.30 uur en 15.00 uur. Op zondag 3 september zullen haar klanken tussen 14.00 en 15.30 uur over het museumterrein galmen. Bezoekers kunnen meezingen, luisteren of gezellig meedeinen op de muziek van dit 20-jarige zeemanskoor.

One thought on “Brulboeien treden op tijdens Werfdagen

  1. Edwin Eric Zuijdendorp

    Het is altijd feest, als de Brulboei is geweest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren