Katern

Bruikbare onderdelen apparatuur inzamelen met Wecyle

Ondanks dat Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN een Gemeenschappelijke Regeling van diverse gemeenten, waaronder Nieuwegein) vorig jaar ruim 1.553.000 kilo aan kleine huishoudelijke apparaten wist in te zamelen, verdwijnt in de RMN-gemeenten jaarlijks ook nog zo’n 300.000 kilo in de restafval-container. Om mensen op te roepen hun apparaten in te leveren zodat de onderdelen herbruikt kunnen worden, loopt de Wecycle-actie. Deze landelijke actie loopt tot en met 31 augustus.

Stekker, accu, batterij
Alle huishoudelijke apparaten met een stekker, batterij of accu kunnen ingeleverd worden op het lokale recyclingstation, omdat bijna al het materiaal hiervan herbruikbaar is. RMN is het eerste station richting een verantwoorde verwerking. In 2017 kon 83 procent van het ingeleverde materiaal gerecycled worden.

Lokaal goed doel
Met de actie, waarbij kleine huishoudelijke apparaten worden ingezameld op het lokale recyclingstation, maakt iedere gemeente die meedoet kans op een cheque van 1000 euro voor een lokaal goed doel. Alle gemeenten die RMN bedient, dingen mee naar de prijs, waarvan er 25 worden uitgereikt.

Kapot wordt nieuw
Wat mensen zoal kunnen inleveren is bijvoorbeeld een kapotte stofzuiger, lamp, elektrische tandenborstel, stereotoren, tl-buis, föhn, telefoon, elektrisch gereedschap, een koffiezetapparaat, fototoestel, frituur, strijkijzer, computer, koelkast, centrifuge, zaklamp. Alles met een stekker, accu of batterij wat het niet meer doet, kan ingeleverd worden. Bijna alle onderdelen en materialen kunnen (her)gebruikt worden in nieuwe producten. Een enorme besparing voor het milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!