Brugwachter ziet (vracht)wagen over het hoofd bij openen Doorslagbrug

Dinsdagmorgen reed een (vracht)wagen door een slagboom bij de Doorslagbrug in de binnenstad van Nieuwegein. Het incident gebeurde bij de eerste brugopening vandaag rond 09.15 uur. De gemeente Nieuwegein telt acht beweegbare bruggen waarvan vijf bruggen op afstand worden bediend vanaf de gemeentewerf aan de Utrechthaven. De Doorslagbrug is daar één van. De Plettenburgerbrug, de Oranjebrug en de Amaliabrug worden lokaal op afroep bediend.

Brugwachter Dijkgraaf in een reactie: ‘Vanmorgen deed ik de brug open voor de eerste passanten. Door de laagstaande zon kon ik niet goed zien of al het verkeer gestopt was nadat ik de ‘stop lampverkeer’ had ingezet. Later bleek dat een (vracht)wagen nog de brug over ging. Hierdoor ramde hij de slagboom. Een buurtbewoner maakte mij er op attent dat de slagboom afgebroken was. Hij wordt momenteel vervangen door een monteur.’

Bij het openen van de brug gaat een volautomatisch proces van start volgens een vast stappenplan, stelt Dijkgraaf. Het laatste redmiddel, de noodstop, deze was dan ook ingedrukt door de brugwachter.

Rond 09.45 uur was de slagboom weer gerepareerd. Tijdens de reparatie bleef de brug open voor de scheepvaart. Het is onduidelijk welke schade de (vracht)wagen heeft opgelopen, deze is doorgereden en heeft zich niet gemeld bij de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren