Brugklassers maken kennis met (meer dan een) bibliotheek De tweede verdieping

Alle eerste klas-leerlingen van het Anna Lyceum zijn op bezoek geweest in de Bibliotheek. Ze hebben een rondleiding gekregen en weten precies hoe alles werkt. De tweede verdieping is meer dan alleen een bibliotheek, leerlingen kunnen er ook spelletjes spelen, samen studeren en hulp krijgen bij werkstukken of presentaties. ‘De brugklassers vonden het echt de moeite waard om naar toe te gaan, en 5 minuten bij hun school vandaan!’ laat de school weten.

Het Anna van Rijn College heeft in de afgelopen jaren een nauwe samenwerking opgebouwd met De tweede verdieping. ‘Afgelopen maand hebben we samen een thema-avond georganiseerd; ook werken we samen rondom de profielwerkstukken in de bovenbouw. Daarnaast delen we onze expertise rondom mediawijsheid en taalbeleid.’

Op 20 februari organiseren de bibliotheek en het Anna Lyceum samen de 23e Anna van Rijn lezing met ‘taal ’als thema en de dichter/schrijver Ingmar Heytze als deskundig spreker. ‘Een buitengewoon nuttige samenwerking!’ aldus de bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk