‘Broodje Irritant’ over ‘Ontwikkelings-toerisme’

Onze gemeente blijkt zich met van alles bezig te houden waar wij geen weet van hebben. Zo ontdekte onze columnist Rene Verbrugge, omdat er weer eens een beleidsnota uitkwam, dat Nieuwegein ook een internationaal beleid voert. Verbrugge: ‘De gemeenteraad mag het nieuwe beleid straks vaststellen en dan mag de gemeente – namens ons – ontwikkelingshulp gaan bedrijven. Bij mij komt vooral de vraag op: "Stelt het nou eigenlijk allemaal iets voor?"
Rene Verbrugge in zijn column ‘Wat gelijk opvalt, is de forse omvang van het beleidsvoorstel (meer dan 50 pagina’s), terwijl tegelijkertijd weinig duidelijk gemaakt wordt over wat er precies gebeurd is en wat er nog gaat gebeuren. Ook spreekt er weinig gedrevenheid of idealisme uit de nota. Er worden een groot aantal voorstellen gedaan, waarin ik geen samenhang kan ontdekken. Bovendien worden er – ondanks de enorme omvang – nauwelijks resultaten van de inspanningen weergegeven. Wat zijn de doelgroepen erop vooruitgegaan?’ Klik hier om naar de column te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren