Katern

Brons voor Liduina Verbeek bij shorttrackwedstrijd

De Nieuwegeinse shorttrackers hebben opnieuw goed gepresteerd.

Liduina Verbeek behaalde bij de eerste regiocompetitie een bronzen medaille en Daan Tiems behaalde een mooie vijfde plaats.

Liduina Verbeek wist zich bij de meisjes pupillen 2 (9- en 10-jarigen) via de voorronden en de halve finales te plaatsen voor de A-finale (om plaats 1 tot en met vier). Ook clubgenote Elsbeth van Eekeren plaatste zich voor deze finale. In de finale gingen de vier shorttrackers direct snel van start. Liduina Verbeek lag na de start derde en wist deze positie tot aan de finish te behouden, wat haar een bronzen medaille opleverde.

Ook Daan Tiems presteerde in Dordrecht uitstekend. Hij plaatste zich via de voorronden en de kwartfinales voor de halve finale bij de jongens pupillen 1 (11- en 12-jarigen). In deze rit moest hij het opnemen tegen drie zware tegenstanders en lukte het hem net niet om zich te plaatsen voor de A-finale. In de B-finale (om plaats 5 tot en met 8) liet de scholier van het Oosterlicht College echter duidelijk zien wie de sterkste was, hij won de rit met grote voorsprong en eindigde op een mooi vijfde plaats.

De regiocompetitie bestaat uit zes wedstrijden en aan het einde van deze serie wordt een eindklassement opgemaakt. Met deze mooie klasseringen deden de twee shorttrackers van Schaats Vereniging Utrecht dus goede zaken voor een mooie plaats in het eindklassement

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren