Katern

Bridgeclub Oudegein en Bridgeclub Nieuwegein gaan samen verder

Bridgeclub Oudegein en Bridgeclub Nieuwegein gaan in 2018 samen als één vereniging verder. Hiermee ontstaat één grote en sterke bridgevereniging in Nieuwegein. De ledenvergaderingen van beide verenigingen hebben hiertoe op respectievelijk 5 en 11 september besloten. Zij zullen om praktische redenen vanaf 1 januari 2018 samen verder gaan onder de naam ‘Bridgeclub Nieuwegein.’ De huidige 5 speelmomenten op maandagavond, dinsdagmiddag, dinsdagavond, donderdagmiddag en vrijdagavond zullen worden voortgezet.

Doel van het samengaan is om als één sterke vereniging de Nieuwegeinse bridgers beter goede bridgedagen te kunnen bieden. Ook kunnen beter cursussen voor startende bridgers en voor gevorderde bridgers worden georganiseerd, evenals andere aan de bridgesport gelieerde activiteiten. Verder kunnen leden makkelijker van bridgemoment wisselen. Eén sterke vereniging kan zich ook beter inzetten voor goede bridgefaciliteiten in Nieuwegein voor alle Nieuwegeiners.

Voorlopig zal de nieuwe vereniging op 2 locaties in de Galecopperzoom blijven bridgen: in de kantine van Atverni en in het Petanque centrum. Onderzocht wordt of alle bridgemomenten in één van beide verenigingsgebouwen of op een andere plek in Nieuwegein ondergebracht kunnen worden.

Komend najaar zullen de besturen van beide verenigingen de samenwerking verder uitwerken. Hiervoor zullen de besturen en commissies worden samengevoegd en andere aspecten worden ingevuld. Medio oktober zal de gezamenlijke vereniging starten met een bridgecursus voor beginners op de donderdagmiddag.

Op de foto v.l.n.r. José Canton en Evert van Linge de voorzitters van beide verenigingen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren