Katern

Brian Frowyn geselecteerd voor Wereld Kampioenschappen JiuJitsu

De Nieuwegeiner Brian Frowyn is door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Wereld Kampioenschappen JiuJitsu in Wroclaw Polen. In het afgelopen jaar had Brian zich zelf middels diverse zogenaamde kwalificatie wedstrijden geplaatst voor de Europese Kampioenschappen JiuJitsu welke zouden plaats vinden in Gent België juni 2016. Helaas scheurde Brian 3 weken voor dit EK zijn enkelbanden, waardoor deelname aan dit EK onmogelijk werd.

Na een herstel en revalidatie van 2 maanden is Brian weer volop gaan trainen bij zijn clubs Van Diermensport Soest en Team Kaishin in Almere. Met zijn trainers is een intensief programma gestart om weer fit te worden, wat nu resulteert in een uitzending naar dit senioren Wereld Kampioenschap. Brian zal deelnemen in het Newaza -69 kilo, wat gelijk is aan het Brazilian JiuJitsu, maar binnen de wereld federatie van JuJitsu Newaza wordt genoemd. Dit onderdeel staat voor zaterdag 26 november op het programma.

Zondag 27 november staan de team wedstrijden op het programma, Nederland is aanwezig met een groot team en zal aan beide wedstrijden deelnemen, een team wedstrijd is een zogenaamd Fighting team, wat bestaat uit 5 heren (-61, -69, -77, -85 en +85) en 2 dames (-62 en +62) en het op dit WK geïntroduceerde MIX Team competitie, welke op de nominatie staat om toegevoegd te worden aan de Europese Spelen, onderdeel van de Olympics. Een mixteam bestaat uit 5 fighters, 5 newaza atleten en een duo team. Brian zal in de mixteam competitie uitkomen in het Newaza -69 kilo. Daarnaast is Brian nog reserver voor de fighting team wedstrijden eveneens in de klasse -69 kilo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk