Brede School Lekboulevard Hoog Zandveld

Op woensdag 4 december wordt de Brede School Lekboulevard Hoog Zandveld opgeleverd. Dé plek waar een netwerk aan mogelijkheden bij elkaar komen, zodat kinderen meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Wethouder onderwijs Renée Blom zal die dag om 13.30 uur de opleveringscontracten samen met de aannemer VinkenVeenman ondertekenen. Daarmee is de fysieke realisatie van de Brede School Lekboulevard Hoog Zandveld een feit.

De Brede School Lekboulevard Hoog Zandveld biedt ruimte aan drie basisscholen: De Tweeklank, Ziezo en de Willem Alexanderschool (in totaal circa 350 leerlingen). Daarnaast wordt het gebouw ook de thuisbasis van kinderdagverblijf de Vrije Vogels en KMN Kind & Co met peuterspeelzaalwerk en Buiten Schoolse Opvang.

Binnen het gebouw is het Atrium het hart van de brede school, van daar kunnen de kinderen hun scholen of kinderopvang bereiken. De multifunctionele ruimten zoals het Atrium, de keuken, activiteiten-leeskamer, de speellokalen, geven de brede school extra mogelijkheden voor activiteiten. In de vrije uren kunnen die multifunctionele ruimten voor activiteiten die passen binnen de doelstellingen van de brede school door anderen zoals (wijk)bewoners worden gehuurd. Voor deze inhoudelijke invulling zijn daarom andere partners betrokken zoals de bibliotheek, NV Merwestein en DE KOM, MOvactor, Geur en Smaak, sportverenigingen. Op 6 januari 2014 kunnen de gebruikers hun nieuw pand betrekken. Hoe het gebouw gaat heten is nog niet bekend.

De Brede School maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling van Lekboulevard-Hoog Zandveld (LHZ). Al enige tijd ligt een vraag naar opwaardering van het gebied Lekboulevard Hoog Zandveld. De eerste resultaten zijn nu zichtbaar aan het worden. Dit gebied heeft grote potentie voor jong en oud. En dat realiseert de gemeente samen met maatschappelijke partners en ondernemers. Straks ontstaat hier een vitaal stuk Nieuwegein met een multifunctionele Brede School, zorg op één plek, een mooi vernieuwd Lotusplantsoen, woningen die antwoord geven op de huidige marktvraag en een her ontwikkeld winkelcentrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk