Brandweerpost Nieuwegein-Noord zoekt versterking

VRU brandweer Post Nieuwegein-Noord zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Werken bij de brandweer betekent dat je beschikbaar bent wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag én nacht. Een vrijwilliger bij de brandweer heeft deze functie naast zijn of haar huidige baan. Heb je hart voor je woon- of werkplaats en heb je zin deze uitdaging aan te gaan? Dan is de brandweer in Nieuwegein op zoek naar jou!

Wervingsdag
Zaterdag 30 april aanstaande staat de brandweer op winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden en een kijkje te geven over het brandweervak. Voor alle dames die twijfelen of het wat voor vrouwen is, wist je dat het korps in Nieuwegein ook drie brandweervrouwen kent?

Actie, afwisseling en uitdaging
Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan.

Wat doe je bij de brandweer?
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Kom bij de brandweer?
Voel je je aangesproken? Woon en/of werk je in Nieuwegein en heb je interesse om vrijwillige brandweerman/-vrouw te worden? Neem dan contact op! Ook als je gewoon meer informatie wilt of eens een oefenavond wilt bezoeken. Neem hiervoor contact op via het e-mailadres: werving.nwg.noord@vru.nl.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Samen met haar partners draagt de VRU op efficiënte en effectieve wijze zorg voor het voorkomen van en bestrijden van branden, calamiteiten en crises in de regio Utrecht. We doen dit onder het motto: ’Uw veiligheid, ons werk’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk