Brandweer staat stil bij omgekomen collega’s

Vandaag vond de vijfde nationale herdenking plaats van 91 brandweercollega’s die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen in Nederland. Ook de brandweer in Nieuwegein stond stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die tijdens de uitoefening van het vak het leven lieten. De vlag werd halfstok gehesen op de kazerne aan de Nevelgaarde en om 13.00 uur werd een ereboog gemaakt met twee brandweerspuiten waarvan de stralen elkaar gedurende 1 minuut kruisden. Dit werd gelijktijdig gedaan met de jaarlijkse herdenking bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

Herdenken is belangrijk
Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega’s belangrijk. Het overlijden van collega’s tijdens de uitoefening van ons vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. We staan op deze dag ook stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren