Brandweer Nieuwegein wint tweede keer op rij het Drakenboot Festival

Afgelopen zondag 1 september vond voor de zesde keer het Drakenboot Festival plaats in Nieuwegein. Diverse teams streden om de hoogste plekken op de Vaartse Rijn ter hoogte van de Herenstraat in Jutphaas. Het was lange tijd onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan vanwege financiële perikelen maar de organisatie besloot kort voor aanvang om het evenement toch door te laten gaan.

De organisatie: ‘Het was lange tijd onduidelijk of het financieel haalbaar was om de organisatie rond te krijgen. Na lang wikken en wegen of we het financieel gingen halen, gaan we het toch gewoon doen!’ Het mooie weer bracht veel toeschouwers op de been en genoten van het spektakel.

Aan het festival deden afgelopen zaterdag 10 boten mee, alleen kleine boten. Dit om er er nog meer competitie van te maken. Brandweer Nieuwegein heeft ook dit jaar gewonnen. De finale was tegen Café Henkies. Net zoals vorig jaar.

De organisatie laat onze redactie weten dat dit jaar het bezoekersaantal is verdubbeld ten opzichte van afgelopen jaar. De bezoekers waren positie over het evenement, ook het mooie weer speelde een belangrijke rol. Ook over het entertainment van de zangers Michael Oomen, Rik Hoogland, Danny Temming en Angelo Presti die de middag muzikaal omlijstten.

Het Drakenboot Festival is een traditioneel Chinees feest, waarbij het houden van drakenbootraces centraal staat. Het varen van een drakenboot is een oude Chinese sport, die meer dan 2.000 jaar geleden als vruchtbaarheidsritueel voor de gewassen is ontstaan aan de oevers van de Zuid-Chinese valleien. Het zinnebeeld van hun aanbidding was de draak (het meest vereerde teken van de Chinese dierenriem). En is  traditioneel een symbool voor water.

Jos van Vogelpoel maakte bovenstaande videoverslag en Jordy Jupijn zorgde voor enkele foto’s die hieronder staan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren