Brandweer Nieuwegein-Noord zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers

Voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan.

Een rol bij Brandweer Nieuwegein-Noord
VRU brandweer Post Nieuwegein Noord zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid voor anderen. Werken bij de brandweer betekent dat je beschikbaar bent wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag én nacht. Een vrijwilliger bij de brandweer heeft deze functie naast zijn of haar huidige baan. Heb je hart voor je woonplaats en heb je zin deze uitdaging aan te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie: vrijwillig brandweerman of –vrouw
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Kijk hier voor meer informatie over de functie van vrijwilliger bij de brandweer in Nieuwegein of kom zaterdag 3 oktober aanstaande op de markt in de binnenstad van Nieuwegein, hier beantwoorden zij al jullie vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk