Brandweer Nieuwegein Noord haalt bluswagen leeg voor Tetris Challenge

Een populair spelletje van vroeger is Tetris. Bij de Kantonpolitie van Zürich in Zwitserland is enkele weken geleden het idee ontstaan om de inhoud van een politievoertuig als Tetris blokken op straat te leggen, zodat iedereen kon zien wat voor materiaal hier allemaal in lag. Dit idee, dat begon op 1 september jl. op Instagram, veroverde als snel de rest van de wereld. De zogeheten ‘Tetris Challenge’ was geboren. Ook in Nieuwegein is deze ‘Tetris Challenge’ niet onopgemerkt gebleven.

De brandweer in Nieuwegein Noord is deze uitdaging afgelopen week aangegaan en heeft hiervoor het hulpverleningsvoertuig op de post in Noord als uitgangspunt genomen. Een brandweerwagen vol met bijzonder gereedschap.

De Tetris Challenge gaat sinds korte tijd heel Europa over, het begon bij de politie in Zwitserland. Hulpdiensten, maar ook bijvoorbeeld bouwbedrijven, stallen de uitrusting van hun voertuigen uit en verspreiden de foto’s daarvan via sociale media. Helemaal nieuw is het idee niet. De Franse forensische opsporing maakte in 2018 een soortgelijke foto. Ook doet het denken aan het werk van de Zwitserse kunstenaar en cabaretier Ursus Wehrli. Hij staat bekend om foto’s waarop hij allerlei spullen en mensen keurig geordend heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren