Katern

Brandweer loopt tien uur hard

Zaterdag 14 april lopen brandweerlieden tien uur hard als training voor de Roparun. De deelnemers aan het Roparunteam zijn brandweerlieden van het district Binnensticht-Lekstroom van de Veiligheidsregio Utrecht. Er doen brandweermensen mee uit de plaatsen De Bilt, Zeist, Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Vianen.

De ROPARUN is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer tussen Parijs en Rotterdam. Het team bestaat uit acht hardlopers, die elk ongeveer 65 kilometer lopen. De lopers worden begeleid door minimaal twee fietsers. Daarnaast staat er een heel team van chauffeurs, cateraars en verzorgers klaar om de hardlopers te begeleiden tijdens deze barre tocht.

De brandweerlieden en hun begeleiders zetten zich geheel in eigen tijd en voor eigen kosten in. Wel is men continu op zoek naar sponsors om op deze sportieve manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen met kanker. Dit onder het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk