Katern

Brandweer krijgt er veertien beroepskrachten bij

Op 1 oktober krijgt de brandweer van Nieuwegein er in één keer veertien nieuwe beroepskrachten bij: dertien mannen en één vrouw. Na een korte inwerkperiode zijn ze volledig inzetbaar voor alle brandweertaken. Door de komst van de nieuwe krachten staat op werkdagen van 6.00 – 18.00 uur altijd één volledige ploeg klaar om uit te rukken. Buiten die tijden gebeurt dat door de vrijwillige brandweer. Op welk tijdstip er in Nieuwegein ook brand uitbreekt , de brandweer is altijd binnen enkele minuten aanwezig.

De komst van veertien beroepsbrandweermensen is mogelijk omdat Nieuwegein qua oppervlakte nog steeds groeit. Om aan de landelijke richtlijnen te kunnen blijven voldoen, was een uitbreiding van het personeel noodzakelijk. De vrijwillige brandweer heeft zijn taken jarenlang uitstekend uitgevoerd en zal dat ongetwijfeld ook blijven doen maar het werkgebied is simpelweg te groot geworden. Daar komt bij dat veel van de vrijwilligers overdag niet in Nieuwegein zijn en dat –voor diegenen die wel nabij de post wonen- hun werkgever steeds minder bereid was om hun voor hun brandweerwerkzaamheden vrijaf te geven. De vrijwillige brandweer bestaat in Nieuwegein in totaal uit 56 mensen. Dat aantal kan nog worden uitgebreid tot 64.

Door de uitbreiding met de beroepskrachten kan de brandweer meer aandacht besteden aan preventieve maatregelen, zoals het afgeven en controleren van vergunningen ter vergroting van de brandveiligheid. Daarnaast zal tijd worden besteed aan allerlei brandweeroefeningen,het onderhoud van de voertuigen en het maken van plannen voor risicovolle objecten.

Zeven van de veertien nieuwe beroepskrachten komen van de vrijwillige brandweer van Nieuwegein. Die zijn nu dus fulltime brandweerman. De andere zeven komen van elders. De nieuwe beroepskrachten zullen op hun eerste werkdag, vrijdag 1 oktober, worden toegesproken door burgemeester Cor de Vos en brandweercommandant Henk de Beer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren