Katern

Brandweer en gemeenten verhogen brandveiligheid

VRU brandweer en de gemeenten Bunnik, De Bilt, Nieuwegein en Houten slaan de handen ineen om de brandveiligheid in woningen te verhogen. Om levens te redden moeten mensen eerder gealarmeerd worden. De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Op het moment dat de brandweer gealarmeerd wordt, is de brand al ontstaan. In het vertrek waar de brand zich ontwikkelt kan in drie minuten een situatie ontstaan die voor mensen niet te overleven is. Daarom is het belangrijk dat mensen tijdig worden gealarmeerd via rookmelders. Daarnaast moeten mensen meer weten over veilig blussen en hoe je het beste je huis kan verlaten in geval van brand.

In elk van de genoemde gemeenten worden zo’n duizend adressen benaderd. In een brief wordt het aanbod gedaan de brandweer thuis uit te nodigen. Een medewerker van de brandweer komt dan langs om met de bewoner de woning te bekijken. De bewoner krijgt tips om brand te voorkomen. Maar krijgt natuurlijk ook uitleg over wat te doen als toch brand ontstaat. Het belangrijkste is hierbij het snel ontdekken van brand. Een rookmelder is een effectief hulpmiddel bij het ontdekken van brand. Bij een alarm kan vaak nog worden geblust en er is nog voldoende tijd om eerst te vluchten en dan de brandweer te alarmeren. Zeker als vluchtwegen vrij zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk