Brandlucht laat alarm afgaan van het Stadshuis in Nieuwegein

In een woning aan de Hoogeind in Leerdam is vanochtend rond 06.45 uur brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) gaat het om een grote brand en wordt het gebouw als verloren beschouwd. “De woning staat van voor tot achter in brand”, aldus een woordvoerder. De brandlucht is tot in de verre omtrek te ruiken. Inmiddels heeft de brandweer de brand onder controle.

Brandlucht
Een woordvoerder meldt dat de brand tot in Vianen te ruiken is. Het advies luidt daarom om ramen en deuren dicht te houden en schakel ventilatie uit indien mogelijk. Op Twitter melden mensen uit onder meer Utrecht, Nieuwegein dat zij ook een ‘behoorlijke brandlucht’ ruiken. De boerderij in Leerdam wordt als verloren beschouwd.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. “Wat ik net begreep van een buurvrouw is dat de bewoners van het huis zich nog niet beseffen wat er is gebeurd. Ze zijn niet gewond geraakt, maar ze zijn wel hevig ontdaan”, aldus een woordvoerder van de VRU.

Rook laat alarm afgaan in Stadshuis van Nieuwegein
Door de rookontwikkeling is vermoedelijk ook een alarm afgegaan in het Stadshuis van Nieuwegein. Zo laat een woordvoerder van de gemeente aan onze redactie weten. Het alarm ging af rond 08.15 uur. Na het afgaan van het alarm vond een kleine ontruiming plaats in het Stadshuis van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!