Brand opvang vluchtelingen mogelijk aangestoken

Maandagmorgen is de politie gestart met het onderzoek van de brand die zondagmiddag heeft gewoed in de opvang van de statushouders in het voormalig Woonzorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan. Onze redactie maakte gisteren al bekend dat de brand mogelijk was aangestoken. Ook in Haarlem moest zondag een AZC het ontgelden door een brand.

De brand in Nieuwegein ontstond in een opslagruimte tussen de fietsenstalling en de keuken van het centrum. De 140 bewoners, overwegend Syriërs, zijn allemaal veilig naar buiten gekomen. Er is niemand gewond geraakt. Burgemeester Backhuijs was tevreden over de manier waarop is gehandeld bij de brand door de hulpverleners.

Afgelopen nacht heeft de politie de omgeving in de gaten gehouden en de plek van de brand veiliggesteld voor onderzoek. Dit kon zondag niet plaatsvinden omdat de omgeving toen nog te warm was. De forensische dienst van de politie heeft aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Ook bestaat de kans dat de brand is ontstaan door kortsluiting of een sigarettenpeuk. Gisteren liet een omwonende ons weten dat er een molotovcocktail naar het voormalig woonzorgcentrum was gegooid waarna twee auto’s met hoge snelheid de plek verlieten. Dinsdag 22 maart zal meer bekend worden gemaakt omtrent de oorzaak van de brand.

Wilt u ook meedoen aan een veilig Nieuwegein? Meld u dan aan bij onze BuurtWhatsApp Nieuwegein. Inmiddels hebben al meer dan 1000 inwoners zich aanagemeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk