Katern

Brand in garage aan de Herman Gorterhove

Zondagavond rond 18.50 uur werden de bewoners van een woning aan de Herman Gorterhove in de wijk Galecop verrast door een brand in de garage. Bij de brand ontstond veel rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plekke met twee spuitauto’s en een ladderwagen. De ladderwagen en een van de spuitwagens hoefden niet in actie te komen. De brand was snel onder controle.

De bewoner gaf aan geschrokken te zijn. In de schuur stond niets ontbrandbaars. De politie sluit brandstichting niet uit. Na een kort onderzoek bleek al snel dat door het ontluchtingskanaal van de garage mogelijk een brandbaar vloeistof is gespoten waarna deze was aangestoken. Dit kanaal bevindt zich in de brandgang van de woningen aan de Herman Gorterhove.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. Bewoners die rond 18.45 uur opvallende personen hebben gezien rond de brandgang worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwegein. De brand veroorzaakte veel roet en rookschade. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk