Bouwterrein Prinses Beatrixsluis toegankelijk tijdens Dag van de Bouw op 20 mei

Op de 12de editie van de Dag van de Bouw stelt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk samen met Rijkswaterstaat het bouwterrein van de Prinses Beatrixsluis deels open voor publiek. Op zaterdag 20 mei is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur welkom. Er is een informatieve looproute uitgezet, ook voor kinderen zijn leuke activiteiten.

Wandelroute
Startpunt is een grote tent naast de witte bouwkeet van Sas van Vreeswijk. Vanaf hier kunt u op eigen gelegenheid een wandelroute volgen over het bouwterrein langs punten die goed uitzicht bieden op verschillende elementen van de bouw. Experts van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat vertellen op de uitzichtpunten over de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal aan de hand van onderwerpen als de aanleg van de primaire waterkering, de techniek van de diepwanden, de roldeuren en het omgaan met de natuur. Natuurlijk komt ook de Hollandse Waterlinie aan de orde. Een langere looproute gaat naar kazemat Schalkwijkse Wetering die op deze dag al in het hijsportaal hangt en bijna klaar is om verplaatst te worden.

3D-animatie
In de tent naast de witte keet kunt u een 3D-animatie bekijken. Zo ziet u hoe het sluizencomplex er straks uitziet. Ook is er een Virtual Reality bril die u een blik gunt in het verleden, het heden en de toekomst van de Prinses Beatrixsluis. Medewerkers van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat geven hier ook algemene uitleg over de bouw en u kunt folders meenemen.

Kinderen
Tijdens de Dag van de Bouw kunnen de kinderen spelen in een enorme berg zand met mini graafmachientjes. Ook kunnen zij in de tent naast de witte keet klussen aan een bouwpakketje van een weginspecteurswagen (op is op). Op de looproute kunnen zij grote graafmachines van dichtbij bekijken.

Praktische zaken
De wandelroute start vanaf de tent naast de witte keet van Sas van Vreeswijk aan Defensiedok 10 te Nieuwegein. Komt u zo veel mogelijk met de fiets. Er zijn fietsenstallingen naast de keet. Voor auto’s is er die dag beperkte parkeerruimte aan het Defensiedok tegenover de witte keet en bij industrieterrein Het Klooster-Noord bij Fiege B.V aan Inundatiedok 34 te Nieuwegein. Hierbij worden pendelbussen ingezet. Volgt u bij het parkeren alstublieft de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. De looproute is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn en stevig schoeisel is aan te raden. Een cateringpunt en toiletten zijn beschikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk