Bouwspeeltuin Bouwgein luidt de noodklok

Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide 9 in Batau Noord laat vandaag weten dat sluiting dreigt voor de bouwspeelplaats. ‘Door een groot en groeiend tekort aan vrijwilligers dreigt Bouwgein te moeten stoppen met al haar activiteiten. De droom die alle vrijwilligers, kinderen en bezoekers van Bouwgein bijna vijfendertig jaar levend hebben gehouden kan wel eens veranderen in een nachtmerrie’ aldus de vrijwilligers die nu nog hun uiterste best doen om de speeltuin open te houden.

In de afgelopen tientallen jaren is het Bouwgein gelukt een plek te creëren waar jong en oud terecht kan om te spelen, te ontdekken, te vieren, te ontmoeten. Honderden kinderen en inmiddels volwassenen hebben warme herinneringen aan de kindervakantieweek. Liefdes zijn in de bouwspeeltuin opgebloeid en vriendschappen voor het leven gesloten. ‘Het kan toch niet zo zijn, dat zo’n bijzondere plek verloren dreigt te gaan voor Nieuwegein?’

Het bestuur van Bouwgein is al langer op zoek naar extra handen om de bouwspeeltuin draaiend te houden. Tot nu toe heeft dit te weinig vrijwilligers opgeleverd. ‘Het lijkt onmogelijk om Bouwgein open te blijven houden, tenzij er een groep mensen opstaat en zegt: wij willen mee blijven bouwen aan Bouwgein!’

GROTE BRAND
Het is niet de eerste keer dat de toekomst van Bouwgein in gevaar is. De kinderspeelplaats werd in 2010 zo goed als volledig verwoest door een brand. “We zijn aangeslagen, boos en vooral verdrietig, maar we zijn niet verslagen”, zei ex-voorzitter Martin Koot van Bouwgein toendertijd. De herbouw kostte van het kindercentrum een half miljoen euro.

De organisatie: ‘Draag jij Bouwgein een warm hart toe en vind je het leuk om bestuurlijk actief te zijn? Een overzicht van alle vacatures en contactgegevens zijn te vinden op de site van het Vrijwilligershuis Nieuwegein. Of kom tijdens openingstijden langs bij Bouwgein!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk