Bouwrijp maken plan Blokhoeve van start

Het college van B & W heeft ingestemd met het voorstel een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen voor het bouwrijp maken van het deelgebied de Lamellen in het plan Blokhoeve. In het voorbereidingskrediet zijn ook de kosten opgenomen voor het bouwrijp maken voor de bouw van een kantoor op deelgebied het Eiland en twee kantoren in deelgebied het Blok. In totaal gaat het om een bedrag van € 4.844.000. De kredietaanvraag wordt behandeld in de raadscommissie Algemene en Bestuurlijke zaken van 24 september.

De Lamellen

Het bouwrijp maken bestaat uit enkele voorbereidende werkzaamheden zoals het uitbaggeren van de aanwezige waterpartijen en het aanbrengen van een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de Taludweg. Daarnaast wordt de Lamellen gedeeltelijk opgehoogd. Als de ondergrond door de ophoging voldoende is aangedrukt, wordt in maart 2003 het rioleringstelsel en de andere hoofdleidingen van de nutsbedrijven worden aangebracht.

Verder wordt in Blokhoeve een stadsverwarmingsnet aangelegd en gaan toekomstige bewoners op elektriciteit koken. Voor een goede verkeersaansluiting op de Taludweg wordt de noordzijde van de Lamellen ongeveer 1½ meter opgehoogd met zand, verder naar het zuiden blijft de ophoging beperkt tot ruim een halve meter. Bij de aansluiting op de Taludweg worden ook de haltes voor het openbaar vervoer aangelegd. Na het bouwrijp maken kan in mei 2003 worden gestart met de bouw van de eerste fase van Blokhoeve, die 323 woningen omvat en totaal ruim 28.000 m² kantoren in vier gebouwen.

Het Eiland en het Blok

Bij het bouwrijp maken van het plandeel het Eiland gaat het om een kantoor van 13.000 m², dat Amstelland Ontwikkeling gaat bouwen direct naast de huidige Benson Lodge. Dit kantoor vormt een baken langs de A.C. Verhoefweg en is ontworpen door Rietveld Architects uit New York. Nadat de sportverenigingen zijn verhuisd naar het nieuw te realiseren Sportpark Galecopperzoom, wordt ook het resterende deel van het Eiland bebouwd.

Het bouwrijp maken in het Blok betreft een kantoor dat wordt gerealiseerd door N.P.O. uit Nieuwegein, naar een ontwerp van O.P.L. uit Utrecht. Het andere kantoor wordt gebouwd door A.V.G. uit Nieuwegein naar een ontwerp van het plaatselijke architectenbureau Blonk en Heuvellink. Daarnaast komen in dit gebied nog een kleiner kantoorgebouw en ruim 270 woningen.

Planning woningbouw

De woningen in het plandeel de Lamellen worden als eerste gebouwd. Hier komen 88 appartementen in 4 tot 5 bouwlagen in de prijsklasse € 125.000 tot € 300.000, en 237 eengezinswoningen in prijsklasse € 185.000 tot 425.000. De ontwerpfase van de woningbouwplannen wordt op dit moment afgerond. De woningen zijn ontworpen door vier architectenbureaus: Faro architecten uit Lisserbroek, Groosman Partners uit Rotterdam, Roeleveld Sikkes uit Den Haag en BEAR Architecten uit Gouda.

Inmiddels is voor ruim de helft van de woningen en voor alle vier kantoren een bouwaanvraag in procedure gebracht. Voor de overige woningen wordt de bouwaanvraag binnenkort ingediend, zodat voor álle woningbouwplannen tijdig een bouwvergunning kan worden afgegeven. De verkoop van de woningen start rond de komende jaarwisseling. De makelaar die de woningen gaat verkopen, moet nog worden geselecteerd.

De bouwfase in de deelgebieden Het Eiland en Het Blok gaat later van start. Over de verkoop van woningen in deze deelgebieden is nu nog geen informatie bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk