Bouwgein gaat weer bouwen na brand

Het bestuur van de door brand getroffen Bouwspeeltuin Bouwgein is dinsdagavond 2 februari bij elkaar gekomen om de balans op te maken en de kansen voor een eventuele doorstart te bespreken. Het team kiest er met hart en ziel voor om door te gaan met Bouwgein en om samen met de Nieuwegeinse samenleving het pand te gaan herbouwen.

De brand die het pand van Bouwgein maandag 25 februari jongstleden verwoestte is het bestuur en de vrijwilligers niet in de koude kleren gaan zitten. “We zijn aangeslagen, boos en vooral verdrietig, maar we zijn niet verslagen”, aldus Martin Koot, voorzitter van Bouwgein. “De reacties die de bouwspeeltuin de afgelopen week ontvangen heeft zijn overweldigend en hartverwarmend. We zijn er zeer door geraakt en worden er door gemotiveerd om onze schouders onder de herbouw te zetten” vult medebestuurder Mirjam de Groot aan.

De geschokte reacties uit vele hoeken tonen aan dat Bouwgein bestaat voor en door Nieuwegeiners; kinderen, ouders, buurtbewoners, bedrijven, overheid, enzovoort.Het bestuur heeft besloten dat er hoe dan ook een stenen pand moet komen. Bij het verkrijgen van de benodigde gelden, middelen en mankracht heeft Bouwgein hulp nodig. Voor een succesvolle realisatie van een nieuw pand is het noodzakelijk dat de gemeente Nieuwegein nauw samenwerkt met het bestuur, zowel operationeel als ook financieel. Hierover zijn Bouwgein en gemeentebestuur inmiddels in gesprek. Belangrijke sponsoren van het eerste uur worden ook nu nadrukkelijk betrokken bij de wederopbouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk