Bouwgein bekroond als ‘Vrijwilligersorganisatie van het Jaar’

Bouwspeeltuin Bouwgein is onlangs bekroond tot ‘Vrijwilligersorganisatie van het Jaar’ door de D66 in Nieuwegein. Woensdagmiddag had Hanny Plomp-van Rheenen, raadslid voor de lokale D66, de eer om de prijs uit te reiken aan de vrijwilligers van de bouwspeeltuin aan de Hoveniersweide in Batau Noord.’

Bouwgein

Speciaal voor Valentijn was D66 Nieuwegein op zoek gegaan naar de ‘Vrijwilliger van het jaar.’ Uit alle ingediende nominaties heeft de jury Bas Niemantsverdriet en de vrijwilligers van bouwspeeltuin Bouwgein verkozen tot winnaar. Afgelopen woensdag mochten de vrijwilligers van Bouwgein de prijs in ontvangst nemen. Komende vrijdag zal Bas Niemantsverdriet (77) in het zonnentje gezet worden door raadslid Hanny Plomp-van Rheenen.

Inzet vrijwilligers van onschatbare waarde voor Bouwgein
‘De toekenning van de prijs onderstreept de onschatbare inzet van de talloze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de bouwspeeltuin’ aldus Hanny Plomp-van Rheenen. Aanwezig waren zo’n 25 vrijwilligers en enkele kinderen om dit bijzondere moment te vieren. Het werd een feestje, waar Pieter Kwantes (steunfractielid D66) met taart arriveerde en de sfeer werd verhoogd met glaasjes ‘bubbels’ die in Bouwgein klaarstonden. Er werd getoast, gesmuld, gelachen en verhalen uitgewisseld.

Hanny, vol lof over de ervaring: ‘Het was een grote eer om bij bouwspeeltuin Bouwgein aanwezig te zijn en de fantastische vrijwilligers te prijzen. De toekenning is een bevestiging van hun waardevolle bijdrage aan de bouwspeeltuin.’

Foto: Paul Oor – Raadslid Hanny Plomp-van Rheenen reikt de prijs uit

Bas Niemantsverdriet
Aanstaande vrijdag wordt de heer Bas Niemantsverdriet gehuldigd voor zijn inzet. De heer Niemantsverdriet is genomineerd door de buurtbewoners en overige vrijwilligers van Buurtplein Batau. Voor hen is hij een vaste kracht waar ze altijd op kunnen rekenen. Zo kookt hij voor bewoners uit de buurt en helpt waar hij kan met versieren bij speciale gelegenheden. Ook zorgt hij voor de boodschappen voor de etentjes. Bovendien is hij nooit te beroerd om na het koken de keuken weer top schoon te krijgen. Volgens de buurtbewoners is Bas een duizendpoot die de titel vrijwilliger van het jaar dik verdient. De jury was het met hen eens.

Belang van vrijwilligers
In de gemeente Nieuwegein gebeurt heel veel op het gebied van vrijwilligerswerk. Iedereen kent wel een vrijwilliger die voor hem of haar belangrijk is. Denk aan vaders en moeders die regelmatig op school of bij de sport helpen. Of vrijwilligers van de brandweer. Of de mantelzorger van je buurman. De zwerfafvalpakker in jouw straat.

Vrijwilligers hebben een belangrijke rol in de samenleving volgens D66. Ze dragen bij aan sociale verbinding, aan de ontwikkeling van mens en maatschappij, leveren ondersteuning aan mensen die het nodig hebben en geven identiteit aan onze stad. Dit doen ze vaak belangeloos – maar niet vrijblijvend – voor de essentiële voorzieningen in onze samenleving.

D66 hoopt met deze verkiezing een gezicht te geven aan de vele vrijwilligers die in Nieuwegein actief zijn. De vele uiteenlopende motivaties geven aan hoe waardevol deze vrijwilligers zijn voor hun omgeving en onze stad. “Eigenlijk,” zegt Hanny Plomp, “is elke vrijwilliger een winnaar.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk