Bouw Vlierhoeve van start

Op donderdag 15 juni is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 52 woningen in de tweede fase van het project Vlierhoeve en 108 appartementen in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein. In het bijzijn van kopers en andere genodigden hebben Hans Adriani, wethouder Wonen gemeente Nieuwegein, Marlies Krol, directeur Vastgoed Projecten bij woningcorporatie Portaal, Dick Helsloot, ontwikkelingsmanager bij BPD en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe Groep de officiële starthandeling verricht.

Hans Adriani, wethouder Wonen gemeente Nieuwegein: “De afronding van de wijk Blokhoeve krijgt steeds meer vorm. Met de bouw van de woningen en appartementen voorzien we in een specifieke woningbehoefte. Ik ben blij en trots dat we dat in Nieuwegein samen met onze partners kunnen realiseren.” Marlies Krol, directeur Vastgoed Projecten Portaal: “Deze sociale huurappartementen zijn hard nodig omdat er in de regio veel één- en tweepersoons huishoudens op zoek zijn naar een woning.”

Dick Helsloot, ontwikkelingsmanager BPD: “We zien naast veel Nieuwegeiners ook kopers uit andere delen van het land die in Nieuwegein willen wonen, met de stad Utrecht om de hoek. Dat deze woningen goed aansluiten op de vraag in de markt en hard nodig zijn, bleek wel uit de voorspoedige verkoop.”

Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep: “We zijn er trots op dat we in een zeer kort tijdsbestek 200 woningen kunnen toevoegen aan de woningmarkt in Nieuwegein. De fijne samenwerking met en maximale inspanning van gemeente Nieuwegein, Portaal en BPD maken een succes van deze twee projecten.”

Over Parkant
Parkant is de tweede fase van het project Vlierhoeve en ligt in de wijk Blokhoeve aan de noordelijke kant van Nieuwegein. De 52 woningen zijn verdeeld over drie autoluwe hofjes. Er zijn verschillende woningtypen en elke woning heeft een tuin en een veranda aan de straatkant. Met de aanwezige tramhalte is openbaar vervoer binnen handbereik. Vlierhoeve ligt aan het eind van de Merwedekanaalzone, een hotspot in ontwikkeling en dichtbij de binnenstad van Utrecht. Vlierhoeve is een samenwerking van Trebbe en BPD. Voor meer informatie: www.nieuwbouw-vlierhoeve.nl

Over de appartementen Blokhoeve
De appartementen zijn het sluitstuk van Blok-Oost, het meest zuidelijke gedeelte van de nieuwbouwwijk Blokhoeve, de nieuwste wijk van Nieuwegein. In totaal realiseert Trebbe in opdracht van Portaal 108 appartementen verdeeld over drie blokken. Er komen 84 appartementen met twee kamers en 24 met drie kamers. Elk blok krijgt een lift waardoor de appartementen geschikt zijn voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden. Met de realisatie van deze appartementen wordt gevolg gegeven aan de kwalitatieve en kwantitatieve prestatieafspraken tussen de gemeente Nieuwegein en Portaal. De woningen komen te huur via WoningNet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren