Bouw Havenkwartier start binnenkort

In Rijnhuizen zal nog voor de zomer begonnen worden met de bouw van het Havenkwartier. Een nieuwe, verrassende en groene woonwijk aan het Merwedekanaal. Havenkwartier wordt ontwikkeld in drie fases. Fase 1 bestaat uit 41 rij- en hoekwoningen en 14 havenwoningen. De bouw van deze nieuwe woonwijk zal naar verwachting medio juli – augustus dit jaar starten.

De woningen in fase 1 liggen in het gebied rond de haven van Havenkwartier. Gebaseerd op de pakhuizen van weleer, worden hier prachtige eigentijdse woningen gebouwd met een industrieel karakter. Er is veel variatie in woningen en gevelaanzichten. Het is een project van Latei uit Amersfoort in samenwerking met Aalberts Ontwikkeling in Loosdrecht. Kijk hier voor meer informatie.

Havenkwartier wordt ontwikkeld in drie fases:
Fase 1 bestaat uit 41 rij- en hoekwoningen en 14 havenwoningen
Fase 2 bestaat uit 29 koopappartementen
Fase 3 bestaat uit 14 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen

Overal en alles dichtbij
Havenkwartier ligt aan het Merwedekanaal aan de prachtige zuidkant van de wijk Rijnhuizen in Nieuwegein. Nabij de Marconibaan en Dieselbaan, daar waar ooit de jachthaven van Hatenboer zat en houthandel Heijman. De eerste woningen in fase 1 moeten in oktober 2024 opgeleverd worden.

In de omgeving is er het hele jaar door van alles te beleven, met een veelzijdig aanbod aan sportverenigingen, cultuur, winkels en horeca. Ook het onderwijs is er prima geregeld. Voor de wekelijkse boodschappen ben je met de auto of de fiets zo in het centrum van Nieuwegein. In winkelcentrum Cityplaza vind je maar liefst 150 winkels.

Park van de toekomst
Rijnhuizen is een groen en waterrijk gebied. Om al het groen toegankelijker te maken voor de bewoners wordt er een nieuw robuust oeverpark langs het Merwedekanaal gecreëerd. Dit park vormt straks samen met het bestaande water en groen in de wijk een prachtige, biodiverse plek voor recreatie en ontspanning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk