Bouw gemeentewerf & Roeivereniging Doorslag

In Nieuwegein wordt de nieuwe gemeentewerf voor de gemeente Nieuwegein gerealiseerd. Na een Europese aanbesteding werd de realisatie van het project gegund aan het ontwerpteam De Vries en Verburg, Topos Architecten, IMd Raadgevende Ingenieurs en M3E. Het complex aan het Merwedekanaaal wordt gecombineerd met bouw van een nieuwe accommodatie voor roeivereniging De Doorslag.

De combinatie van gemeentewerf met een roeivereniging is uniek. Het onderstreept het multifunctionele karakter van een groot deel van het gebouw. Voor de roeivereniging wordt een botenloods gerealiseerd en een roeivlot van 60 meter lang, aangelegd langs het kanaal. De overige functies zoals kantine, kleed- en doucheruimten en vergadervoorzieningen, worden gecombineerd met de gemeentewerf.

In het ontwerp speelt de duurzame ambitie van de gemeente Nieuwegein een grote rol. Er wordt gebruik gemaakt van warmte- en koude-opslag met het Merwedekanaal als bron. Daarnaast worden PV-panelen geïnstalleerd (27kWp) en een groen dak aangelegd. Een ander belangrijk aspecten bij deze opdracht is dat de huidige gemeentewerf, gevestigd op dezelfde locatie, tijdens de nieuwbouw door kan blijven functioneren. Hiervoor vindt een gefaseerde planrealisatie plaats. Het gehele complex en omliggende terreinen zullen juni 2015 gereed zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk