Bouw De Dichter voortgezet door Mitros

Op de voormalige plek van de ouderenwoningen van ‘Ons Thuis’ realiseert Mitros een nieuw gebouw met 50 appartementen voor senioren (65+) en vier kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie. Enkele maanden is de bouw stilgelegd en is het een tijd onzeker geweest wanneer de bouw zal worden hervat.

Mitros heeft verleden week besloten de bouw in eigen beheer af te maken, zo laat ze onze redactie weten. Mitros heeft daarom een contract afgesloten met de onderaannemers die reeds werkten aan het pand aan de Richterslaan. Deze week zijn de werkzaamheden weer hervat.

Sinds februari dit jaar lag de bouw stil door het faillissement van aannemer Goldewijk. Eind juli is het de bedoeling dat de eerste bewoners het appartementencomplex zullen betrekken. Een van de huurders is Zorgspectrum. Zij huurt meer dan 20 studio’s voor dementerende ouderen op de begane grond. Ook zullen bewoners van zorgcentrum Zuilenstein verhuizen naar De Dichter. Hiervoor zijn enkele huurwoningen gereserveerd.

Het gebouw ‘De Dichter’ bestaat uit vier verdiepingen. De appartementen liggen op de 1e, 2e en 3e verdieping met op de 2e verdieping een ontmoetingsruimte. Deze vijftig appartementen met balkon of terras worden gebouwd volgens maatstaven van levensloopbestendigheid. Hilde Huisman ging even kijken en maakte er enkele foto’s. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk