Bouw complex voor ouderen van start

Na een lange voorbereidingsperiode wordt eind deze maand begonnen met de bouw van het GON- (Groepswonen Ouderen Nieuwegein)complex aan de Bosruiter in Nieuwegein. Alle woningen zijn al vergeven aan leden van het GON.

In 1996 is de vereniging GON opgericht. Doel was een woongemeenschap voor ouderen in Nieuwegein. De eerste contacten met de gemeente Nieuwegein dateren uit 1997. Na een uitgebreid locatieonderzoek is begin 1998 het oog gevallen op het terrein aan de Bosruiter. Omdat het de bedoeling was om ongeveer 25 huurwoningen te realiseren, is MITROS Wonen er als woningcorporatie bij betrokken. Samen met het GON, en architectenbureau Abken is een bouwplan ontwikkeld dat voorziet in de bouw van 23 zelfstandige woningen met gemeenschappelijke voorzieningen. Al snel nadat het locatieonderzoek was afgerond is in overleg met het Wijknetwerk Doorslag een Bewoners Advies Commissie (BAC) gevormd. Met de BAC is overleg geweest tijdens het gehele voorbereidingstraject.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren