Bouw aan de Doorslagzone kan bijna beginnen

Binnenkort zal de bouw beginnen aan De Doorslagzone. In het gebied, naast het gebouw van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aan de Doorslag, voor het Stadshuis en Stadstheater en Kunstencentrum De KOM, komen vier duurzame woongebouwen van verschillende hoogtes (70, 33, 55 en 36 meter hoog) met verschillende woningen en twee plekken voor horeca. Binnenkort vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats. Het fietspad langs De Doorslag zal ruim drie jaar worden afgesloten en omgeleid

Bovenstaande animatie Voorlopig Ontwerp (VO) woningbouw Doorslagzone City Nieuwegein geeft een impressie van het Voorlopig Ontwerp voor de bouw van de woningen in de Doorslagzone in City Nieuwegein, de binnenstad van Nieuwegein. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam heeft in opdracht van ontwikkelaars Koopmans / NEOO het ontwerp uitgewerkt.

In totaal komen er 452 woningen, waarvan 94 sociale huurwoningen, 145 middenhuur woningen en 213 overige woningen (vrije sector huur en koop). Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Ook is er ruimte voor groen: rond het verblijfsplein, rond de trappen, in de binnentuin, op de daktuinen en op de groene daken van de gebouwen. Door verschillende soorten planten en bomen te plaatsen verbetert de biodiversiteit in City.

Parkeren kan in de bestaande parkeergarage en in een nog te bouwen parkeergarage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis (P15). Er is ruimte voor elektrische deelauto’s in parkeergarage Theater. Alle gebouwen krijgen een inpandige fietsenstalling.

Er is in Nieuwegein grote vraag naar geschikte woningen. Door hier 452 woningen te realiseren voor starters, senioren en andere woningzoekers, wordt de druk op de woningmarkt verlicht. Daarnaast zal de binnenstad van Nieuwegein maken duurzamer, aantrekkelijker en levendiger worden gemaakt. Ook wordt de biodiversiteit verbeterd door meer verschillende soorten planten en bomen terug te plaatsen in De Doorslagzone.

Om de aannemer ruimte te geven om veilig te kunnen bouwen, wordt de markt iets verplaatst richting de Raadstede en het politiebureau. ‘De vorm van de markt zal dus veranderen, maar de markt blijft gezellig als altijd!’

Planning
De verwachting is dat de bouw eind 2021 kan starten. De totale bouw duurt ongeveer vier jaar. Lees in ons archief alles over De Doorslagzone.

3 thoughts on “Bouw aan de Doorslagzone kan bijna beginnen

 1. Helaas nog meer beton… Percentage sociale huurwoningen is slechts 20% terwijl daar de behoefte het grootst is en de
  wachtlijsten het langst.
  Wat ook niet klopt in het artikel is de stelling dat de biodiversiteit toeneemt. Bedrog. Waarom nu geen stadspark (je) ?
  Er komen ruim 400 woningen bij hetgeen meer druk op de omgeving zal veroorzaken.
  Hans Verdouw, Nieuwegein.

 2. Nicole

  Wat een vreselijke toetakeling van het stadscentrum. De laatste groene gras sprieten moeten weer wijken voor beton. We krijgen 450 woningen en 2 bomen in betonnen bak. Het hele stadscentrum is inmiddels ontgroent en ontbost. De projectontwikkelaars kunnen weer hun zakken vullen. Biodiversiteit in City? Hoe dan met al dat beton? Dat is window dressing oftewel green washing! Net als enkele sociale huurwoningen die als excuus Truus worden gebruikt. Een tuin op een toren van 70 meter draagt ook niet bij tot levensvreugde als je door het stadscentrum wandelt.

 3. Bill

  Mooie aanvulling voor de binnenstad!! Woningen zijn hard nodig en deze kwaliteitsverbetering heeft het centrum nodig om de aantrekkelijkheid te waarborgen. Steeds trotser om Nieuwegeiner te zijn!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk