Boogh opent centrum in De Nieuwe Baten

Stichting Boogh opent in het eerste kwartaal van 2014 een centrum in De Nieuwe Baten in Nieuwegein. Vrijdag 13 december j.l. tekende Stichting Boogh het huurcontract. De Nieuwe Baten is een nieuwbouwcomplex dat is gerealiseerd door Stichting De Baten.

Boogh is de specialist op het gebied van begeleiden, behandelen, trainen en reintegreren van mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Boogh biedt haar dienstverlening regionaal aan op verschillende locaties in Midden Nederland. Boogh wil haar dienstverlening dicht bij de burger aanbieden. Veel cliënten die nu bij Boogh Harmelen komen wonen in de regio Nieuwegein. Een uitbreiding naar deze gemeente lag dus voor de hand. Mensen uit Nieuwegein en omstreken kunnen straks dicht bij huis gebruik maken van de dienstverlening. Dit betekent voor de cliënten dat ze nauwelijks meer hoeven te reizen.

Het nieuwe centrum biedt ook mooie en praktische kansen voor samenwerking in de keten. De Nieuwe Baten bestaat uit een complex van 100 woningen en Buurtplein Batau en restaurant FAIR’s van MOvactor. In Nieuwegein zal Boogh samenwerken met de gemeente en de verschillende collega-aanbieders die hier hun diensten al langer aanbieden. Te weten Zorgspectrum en Reinaerde (beide organisaties zijn even als Boogh aangesloten bij de Carante groep), MOvactor, SBWU en Vitras CMD. De dienstverlening van Boogh voegt de specialistische zorg voor mensen met hersenletsel toe. De samenwerking maakt dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor participatie door de cliënten van Boogh.

Het centrum in Nieuwegein zal 5 dagen per week geopend zijn. In het centrum biedt Boogh diensten die gericht zijn op participatie in de samenleving van mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of een chronische ziekte. Voorbeelden van deze diensten zijn begeleiding naar (vrijwilligers)werk, behandeling en training.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk